Tel. 93 264 96 00 | Contáctenos

Blog HV Asesores. Líder entre las Asesorías Barcelona.

LOGO HV ASESORES

 

INFORMACIÓ SOBRE LA CONVOCATORIA DE VAGA PEL 18 D’OCTUBRE

Estimat Client,

Degut a la convocatòria de vaga general de 24 hores per demà, divendres 18 d’octubre, els hi oferim aquest comunicat amb la intenció de recordar, en primer lloc, la legalitat de la convocatòria la qual ha estat recolzada per diversos sindicats, concretament les organitzacions intersindicals CSC i Alternativa de Catalunya.

En cas de que els seus treballadors vulguin exercir el seu dret a vaga, s’han de prendre les següents consideracions:

  • No es necessària cap convocatòria ni comunicació específica per cada empresa o centre de treball, degut a que la convocatòria de vaga es d’àmbit estatal.
  • El fet d’exercir el dret a vaga, està supeditat als criteris i consideracions personals de cada individu i, en qualsevol dels casos, exigeix el màxim respecte. En cas d’exercir aquest dret, no es podrà ocupar el centre de treball.
  • Està prohibida la contractació de treballadors externs, amb la finalitat de suplir a aquells qui estiguin fent vaga.
  • La funció dels piquets es informativa i les seves activitats s’han d’exercir de forma pacífica, en cas contrari, els seus actes hauran de ser sancionats pel codi penal.
  • Els contractes de treball queden suspesos durant el transcurs de la vaga, el treballador en qüestió no percebrà salari i passa a una situació d’alta especial, la qual comporta la suspensió de l’obligació de cotitzar.
  • L’empresa està obligada a presentar davant la TGSS la relació nominal dels treballadors amb contractes suspesos en un termini dels cinc dies naturals següents a la vaga, en el mateix termini, s’haurà de comunicar la reincorporació dels treballadors que hagin exercit el seu dret a vaga. A tal efecte, preguem ens ho notifiquin per tal de poder gestionar les presentacions adients.
  • La direcció de l’empresa es responsable de la seguretat i l’ordre dins de la seva organització, per aquest motiu, recomanem que realitzin un exercici de previsió de mesures adients, davant els possibles escenaris que poguessin produir-se, contemplant la possibilitat del tancament del centre de treball, si fos necessari.

Atentament,

HV Asesores.

 

HV Asesores oficinas 2017

LOGO AULICATilustre colegio graduados sociales barcelonaportal del empleado IIcentro pae creacion empresas 48 horas barcelona hospitalet llobregatlogo auditores socio laborales

Oficinas Barcelona.Passeig de Gràcia, 87  6ª Planta08008 - Barcelona.

Oficinas L'Hospitalet de Llobregat.Av. Mare de Deu de Bellvitge 222,08907 - L'Hospitalet de Llobregat.